Malinowa kostka na precelkach

Małgorzata
Ciasta
28.04.2015 13:14
Malinowa kostka na precelkach

Składniki Spód z precelków 200 g pokruszonych precelków (1 i 3/4 szklanki) 3/4 kostki rozpuszczonego masła 3 łyżki cukru Biała masa 400 g serka naturalnego 400 g jogurtu greckiego 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki żelatyny 6 łyżek wody Wkładka malinowa 2 galaretki malinowe 500 ml wrzątku 300-400 g mrożonych malin Dekoracja kilka całych precelków 1-2 łyżki pokruszonych precelków kilka malin 1. Ponownie wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Masę dzielimy na dwie części w stosunku 1/3 i 2/3. Po dokładnym wymieszaniu wylewamy ją na precelkowy spód. 3. Obie galaretki rozpuszczamy we wrzątku, dodajemy zamrożone maliny (im więcej tym lepiej). Kiedy całość zacznie tężeć, wylewamy na masę serową. Dodajemy do reszty masy i wylewamy na galaretkę. Tak przygotowanym ciastem wykładamy spód kwadratowej formy o boku mniej więcej 20 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/03/28/malinowa-kostka-na-precelkach/

Małgorzata