Pieczone ziemniaki faszerowane tuńczykiem.

Joanna
Obiad
22.04.2015 8:55
Pieczone ziemniaki faszerowane tuńczykiem.

Składniki: - 10 średniej wielkości ziemniaków - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, w kawałkach - 1 jajo - 100 g startego sera mozzarella - 1 mała cebula - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki - 1 łyżka posiekanego szczypiorku - zioła prowansalskie - sól, pieprz opcjonalnie do podania: - 100 ml jogurtu naturalnego - kiełki rzodkiewki Przygotowanie: Ziemniaki szorujemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie każdy przecinamy wzdłuż na połowę. W misce rozgniatamy widelcem miąższ z ziemniaków, dodajemy jajko, natkę pietruszki, szczypiorek, mozzarellę, wrzucamy cebulę oraz tuńczyka i przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Tuńczyk z puszki ostatnio wszędzie mnie prześladował więc musiało powstać jakieś danie z jego udziałem;) Ciekawa propozycja na zaserwowanie ziemniaków i na dodatek tania, gdyż podane proporcje wystarczą, żeby nakarmić do syta 4 osoby.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2015/04/pieczone-ziemniaki-faszerowane.html