Słodka i kremowa kasza jaglana z karmelizowanym jabłkiem i szałwią

Szara
Śniadania
11.04.2015 9:49
Słodka i kremowa kasza jaglana z karmelizowanym jabłkiem i szałwią

And though, it may at first glance, be a combination that some of you find strange, but believe me, it is worth to try. INGREDIENTS (2 portions): - 1/2 C uncooked millet (100g) - 1,5 C of homemade almond milk (375ml) - 2 tsp favorite sweetener - 1/3 tsp cinnamon - 1/3 tsp dried vanilla - 1-2 tbsp of coconut oil (refined, fragrance-free) - 1/2 medium apple - 6-8 fresh sage leaves - a handful of almond flakes PREPARATION: Put millet into a saucepan, add some boiling water, stir and drain off in a sieve. SKŁADNIKI (2 porcje): - 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej (100g) - 1,5 szklanki domowego mleka migdałowego (375ml) - 2 łyżeczki ulubionego cukru lub syropu - 1/3 łyżeczki cynamonu - 1/3 łyżeczki wanilii w proszku - 1-2 łyżki bezzapachowego oleju kokosowego - 1/2 średniego jabłka - 6-8 listków świeżej szałwii - garść płatków migdałów PRZYGOTOWANIE: Kaszę wsypujemy do rondelka, zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odcedzamy na sitku. Wykorzystywane jest od lat w kosmetyce na poprawę skóry i w medycynie na wiele różnych dolegliwości, w tym np. złe trawienie. Wykorzystywane jest od lat w kosmetyce na poprawę skóry i w medycynie na wiele różnych dolegliwości, w tym np. złe trawienie. Na tej samej patelni zagrzewamy olej kokosowy, jabłko kroimy na plastry i wrzucamy na patelnię, dodajemy listki szałwii i podsmażamy, gdy się lekko zarumienią, dodajemy pozostały cukier lub syrop, smażymy chwilę. Ze świeżą szałwią nie miałam jeszcze za dużo do czynienia, nie jest tak łatwo dostępna, a ja też nie miałam na nią za dużo pomysłów. Ze świeżą szałwią nie miałam jeszcze za dużo do czynienia, nie jest tak łatwo dostępna, a ja też nie miałam na nią za dużo pomysłów. Pierwszym z nich jest słodka jaglanka, ugotowana na domowym, kremowym mleku migdałowym z odrobiną cynamonu i wanilii. Pierwszym z nich jest słodka jaglanka, ugotowana na domowym, kremowym mleku migdałowym z odrobiną cynamonu i wanilii. BREAKFAST MILLET WITH CARAMELISED APPLES AND SAGE Takie pyszności powstają, kiedy dostajesz w prezencie doniczkę szałwii ;) Zauroczyło mnie to niebanalne i bardzo eteryczne zioło. I choć może na pierwszy rzut oka, to połączenie niektórym z Was wydaje się dziwne to uwierzcie mi, warto spróbować. I choć może na pierwszy rzut oka, to połączenie niektórym z Was wydaje się dziwne to uwierzcie mi, warto spróbować. In the same skillet heat the coconut oil, cut the apple into slices and toss into the pan, add the sage leaves and fry for few minutes, turning them over few times. In the same skillet heat the coconut oil, cut the apple into slices and toss into the pan, add the sage leaves and fry for few minutes, turning them over few times. I found a lot of interesting inspirations that are sure to come here. The first one is a sweet creamy millet, cooked with creamy homemade almond milk with a hint of cinnamon and vanilla. I found a lot of interesting inspirations that are sure to come here. The first one is a sweet creamy millet, cooked with creamy homemade almond milk with a hint of cinnamon and vanilla. And though, it may at first glance, be a combination that some of you find strange, but believe me, it is worth to try. INGREDIENTS (2 portions): PREPARATION: Put millet into a saucepan, add some boiling water, stir and drain off in a sieve. Put it back into the saucepan, add the milk, 1 tsp sweetener, cinnamon and vanilla, stir, cover the pot and bring to a boil. Put it back into the saucepan, add the milk, 1 tsp sweetener, cinnamon and vanilla, stir, cover the pot and bring to a boil. When the apple slices are lightly golden brown, add the remaining 1 tsp of the sweetener and fry again for few minutes. When the apple slices are lightly golden brown, add the remaining 1 tsp of the sweetener and fry again for few minutes. It has been used for years in cosmetics for improving your skin condition or in medicine for a variety of disorders, including maldigestion. I dont have a big experience in cooking with sage, but now it has changed and I will deffinetely always have it on hand. It has been used for years in cosmetics for improving your skin condition or in medicine for a variety of disorders, including maldigestion. I dont have a big experience in cooking with sage, but now it has changed and I will deffinetely always have it on hand. Na górze układamy jabłka z szałwią, a całość posypujemy prażonymi płatkami migdałów. Takie pyszności powstają, kiedy dostajesz w prezencie doniczkę szałwii ;) Zauroczyło mnie to niebanalne i bardzo eteryczne zioło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.foodpornveganstyle.blogspot.com/2015/04/sniadaniowa-kasza-jaglana-z.html