Sałatka Cezar

Ewelina
Sałatki
18.03.2015 7:16
Sałatka Cezar

Składniki

Składniki:

sałatka, najlepiej rzymska (ja użyłam lodowej)

4 jajka "na twardo"

2 duże pomidory lub kilka koktajlowych

grzanki

parmezan

Panierowana pierś z kurczaka:

1 pierś z kurczaka

kilka łyżek bułki tartej

kilka łyżek mąki

1 jajko

Na sos:

łyżeczka musztardy

4 łyżki jogurtu naturalnego

szczypta soli i pieprzu

Przepis

Pracę zaczynamy od przygotowania sosu. W małej miseczce mieszamy 4 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczkę musztardy, sól i pieprz. Opcjonalnie możemy dodać również bardzo drobno posiekany czosnek. Sos zostawiamy w lodówce i dajemy mu czas by się "przegryzł".

Następnie panierujemy pierś z kurczaka. Mięso porcjujemy, rozbijamy, obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy do zbrązowienia po obu stronach.

Sałatkę i pomidory dokładnie myjemy i osuszamy. Na dużym talerzu układamy sałatę, jajka i pomidory pokrojone w ćwiartki. Dodajemy pokrojoną w paski pierś z kurczaka i grzanki.

Na koniec sałatkę polewamy sosem i dekorujemy płatkami tartego parmezanu.

Gotowe!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną