Pierś kurczaka panierowana w krakersach

Monika
Obiad
20.02.2015 21:14
Pierś kurczaka panierowana w krakersach

składniki: 600 g piersi z kurczaka 200 g jogurtu naturalnego ok 30 krakersów 1 ząbek czosnku sól,pieprz Pierś kurczaka dowolnie pokroić, można na małe kawałki czy paseczki. Pyszne i soczyste mięsko z kurczaka marynowane w jogurcie a potem upieczone w chrupiącej panierce z krakersów. Zamarynowane w jogurcie kawałki mięsa panierować w krakersach a następnie ułożyć na blaszce włożonej papierem do pieczenia lub natłuszczoną folią aluminiową. Mięsko podałam z surówką z nutą czosnku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2014/12/piers-kurczaka-panierowana-w-krakersach.html