Sałatka makaronowa z fetą

Ewelina
Makarony
19.02.2015 10:26
Sałatka makaronowa z fetą

Przepis

Szybka i pyszna sałatka, idealna do przygotowania, gdy spodziewacie się niezapowiedzianych gości. Tak było u mnie, telefon od koleżanki, której nie widziałam chyba z 3 lata. Jedzie do lekarza i wpadnie na kawkę, a że pora prawie wieczorna postanowiłam zrobić sałatkę na kolację. Powstała w parę minut. Koleżanka nakarmiona i zadowolona, pogadałyśmy sobie i nadrobiłyśmy zaległości. Pojechała do domu składając obietnicę, że będzie częściej zaglądać. Taką sałatkę przygotowałam także do pracy na drugie śniadanie, smakowała wszystkim, mam z kim się podzielić.

Zapraszam na pyszną sałatkę :-)

Składniki:

- 200 g makaronu orkiszowego świderki Bio-Fabijańscy

- 1 mały brokuł

- pół puszki kukurydzy

- 1 czerwona papryka

- kawałek pora

- sól, pieprz

- ząbek czosnku

- mały jogurt naturalny

- 30 g płatków migdałów Skworcu

- kilka orzechów macadamia Skworcu - ja dałam 8

- połowa opakowania fety

Wykonanie:

Makaron gotujemy all dente i odcedzamy. Wrzuacamy do miski. Dodajemy kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojony ser feta i pokrojony por. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy all dente. Odcedzamy i dodajemy do sałatki. Płatki migdałów i pokrojone na kawałki orzechy macadamia wrzucamy na suchą patelnię i prazymy chwilkę, dodajemy do sałatki. Do jogurtu dodajemy wyciśnięty czosnek, sól i pieprz, mieszamy i dodajemy do sałatki. Wszystko mieszamy, żeby składniki się połączyły, przekłądamy na talerze.

Przepis autorski.

Smacznego :-)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną