Sernik Babci

Małgorzata
Przepisy
10.12.2014 21:33
Sernik Babci

SKŁADNIKI 1 kg tłustego sera 8 jaj kostka masła extra 1 i 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy olejek pomarańczowy 1/2 puszki brzoskwiń lub garść rodzynek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej PRZYGOTOWANIE W malakserze ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Jeśli szukacie fajnego prodiża - polecam W piekarniku pieczemy w tortownicy wysmarowanej masłem i bułką przez ok 60 min. w temperaturze 180 stopni. Jedyna modyfikacja to zastępowanie czasem rodzynek brzoskwiniami, gdyż funkcjonuje w rodzinie pewien mały Fusyt, który rodzynek nie jada i skutecznie je wygrzebuje z ciasta ;) Sernik jest jednak pyszny w obu wersjach i dosłownie rozpływa się w ustach !!! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Pozostawiamy w prodiżu jeszcze przez 15 minut i dopiero wyciągamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2013/03/najlepszy-sernik-na-swiecie.html