Deser z płynną czekoladą

Krzysztof
Przepisy
22.11.2014 23:04
Deser z płynną czekoladą

Przepis

Tego potrzebujesz:

100 g gorzkiej czekolady

50 g mlecznej czekolady

100 g masła

100 g cukru

2 jajka

3 łyżki mąki

30 g kakao

20 ml likieru wiśniowego

50 g wiśni bez pestek (mogą być mrożone)

Sposób przygotowania

Zobacz przepis Ani Starmach na deser z płynną czekoladą!

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.

Gorzką czekoladę połam na małe kawałki i rozpuść razem z masłem w kąpieli wodnej.

Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę, kakao i likier.

Powstałą masę połącz z czekoladą.

Ceramiczne kokilki napełnij do połowy czekoladową masą, na środku ułóż kilka wiśni oraz odrobinę posiekanej mlecznej czekolady, przykryj kolejną warstwą czekoladowej masy.

Kokilki wstaw na 10-12 minut do rozgrzanego piekarnika.

Deser będzie płynny w środku, więc test suchego patyczka nie jest potrzebny!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną