Bitki schabowe

Krzysztof
Obiad
13.11.2014 18:49
Bitki schabowe

Przepis

ok 1 kg schabu

2 duże cebule

2 ząbki czosnku

sól, świeżo zmielony pieprz

przyprawa do mięsa wieprzowego KAMIS

3 łyżki oleju

po kilka ziaren jałowca, ziela angielskiego KAMIS

3 liście laurowe KAMIS

mąka do oprószenia mięsa

Mięso umyć, osuszyć i usunąć błonki. Pokroić w 1,5 cm plastry, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Bitki oprószyć mąką i usmażyć po kilka w większym rondlu na oleju na złotobrązowy kolor. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić pokrojoną w piórka cebulę i czosnek. Dodać mięso, zalać ok 1/2l gorącej wody. Dodać resztę przypraw i dusić ok 50 min do miękkości.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną