Kotlet schabowy pod cebulowo-serową pierzynką

Krzysztof
Przepisy
30.09.2014 12:58
Kotlet schabowy pod cebulowo-serową pierzynką

Przepis

Składniki:

4 plastry schabu

1 jajko

słodka papryka

sól

pieprz

bułka tarta

1 cebula

szczypta curry

10 dag żółtego sera

2 łyżki majonezu

2 łyżki ketchupu

olej

Sposób przygotowania:

Mięso rozbij na cienkie kotlety. Jajko roztrzep z solą, pieprzem, słodką papryką i "wykąp" w nim mięso - tzn. włóż mięso do masy jajecznej i pozostaw na kilkanaście minut.

W tym czasie nagrzej piekarnik do 180 st. i zeszklij na oleju drobno posiekaną cebulkę. Dopraw ją curry.

Mięso wyjmij z jajka i obtocz w tartej bułce. Usmaż na rumiano z obu stron na gorącym oleju.

Usmażone kotlety ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, na wierzch nałóż cebulkę. Posmaruj miksem majonezu i ketchupu i posyp tartym serem. Zapiekaj do rozpuszczenia sera...

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną