Kolorowa sałatka meksykańska z avocado,kukurydzą,fasolą i jarmużem

Szara
Sałatki
28.09.2014 14:50
Kolorowa sałatka meksykańska z avocado,kukurydzą,fasolą i jarmużem

Makes this salad so special. INGREDIENTS (4-6 portions): - 10 sprigs of kale (4C chopped, stalks removed) - 1 C cooked beans (black beans or red kidney beans - 1 corn on the cob (or 1 C frozen corn kernels) - 2 belle peppers (in different colors) - 1,5 avocado - 1 large tomato - 1 small red onion - 1/2 C chopped fresh coriander - 1/2 fresh pepperoni pepper or jalapeño pepper DRESSING: - 1/2 avocado - 1/2 water - juice from 1/2 lime - 1 tsp cumin - 1/2 tsp pink himalayan salt - 1/2 tsp ground black pepper PREPARATION: Wash all the ingredients. SKŁADNIKI (4-6 porcji): - 10 gałązek jarmużu - 1 kubek ugotowanej fasoli (czerwonej lub czarnej) - 1 kolba świeżej kukurydzy (lub 1 szklanka mrożonej) - 2 papryki w różnych kolorach - 1,5 awokado - 1 duży pomidor - 1 mała czerwona cebula - 1/2 szklanki posiekanej świeżej kolendry - 1/2 papryczki pepperoni lub jalapeño DRESSING: - 1/2 awokado - 1/2 szklanki wody - sok z połowy limonki - 1 łyżeczka kuminu - 1/2 łyżeczki różowej soli himalajskiej - 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu PRZYGOTOWANIE: Myjemy wszystkie składniki. Wonderful kale, which is good for your: blood vessels, immune system, skin, hair, nails, eyes, bones, heart, muscles. Contains a lot of protein (100g 4,28g kale), a large dose of vitamin K, C, E, folic acid, lutein, zeaxanthin, beta-carotene, provitamin A, calcium, iron, magnesium, potassium, copper. Along with it, there is a young corn that can be eaten raw, straight from the cob, peppers of different colors, which are now extremely cheap and beautiful, ripe Hass avocados. Do tego młoda kukurydza, którą można jeść na surowo, prosto z kolby, papryki w różnych kolorach, które teraz są wyjątkowo tanie i piękne, dojrzałe awokado odmiany Hass. Zawiera bardzo dużo białka (4,28g w 100g jarmużu), sporą dawkę witaminy K,C,E, kwasu foliowego, luteiny, zeaksantyny, beta-karotenu, prowitaminy A, wapnia, żelaza, magnezu, potasu, miedzi. Z łodyg jarmużu odrywamy liście i siekamy je, lub rozrywamy w dłoniach na drobne kawałki. Wrzucamy je do dużej miski, następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki, awokado i pomidora, posiekaną cebulę i kolendrę oraz papryczkę pepperoni. Jest kremowa, dzięki awokado i bardzo odżywcza, bo pełna rożnego rodzaju wartościowych składników, jest także chrupiąca, lekko pikantna i delikatnie cytrusowa. Put chopped or shredded kale in a large bowl, then add cubed bell peppers, avocado and tomato. W blenderze miksujemy składniki na dressing, polewamy nim sałatkę i wszystko dokładnie mieszamy. After that add chopped onion, coriander and pepperoni/jalapeno pepper. Stanowi ona doskonałą opcję na kolację, lunch do pracy lub dodatek do obiadu. Polecam Dostojny jarmuż, korzystnie działa na: naczynia krwionośne, układ odpornościowy, skórę, włosy, paznokcie, wzrok, kości, serce, mięśnie. It is creamy, thnks to avocado and very nutritious because its full of many kinds of valuable components, its also crispy, slightly spicy and slightly citrusy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2014/09/meksykanska-saatka-z-awokado-fasola.html