Buritto

Krzysztof
Przekąski
21.09.2014 16:42
Buritto

Przepis

Składniki:

kilka placków wraps tortilla,

400 g mięsa mielonego,

300 ml przecieru pomidorowego,

2 ząbki czosnku,

4 łyżki oliwy,

1 cebula,

1 puszka czerwonej fasoli,

sól,

pieprz cayenne,

biały pieprz.

Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy plasterki czosnku oraz cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy mięso i smażymy. Następnie zalewamy mięso przecierem pomidorowym i dodajemy fasolkę czerwoną z puszki. Gotujemy, aż do zgęstnienia sosu. Następnie przyprawiamy białym pieprzem, cayenne i solą. Na suchej patelni podgrzewamy placki tortilli z obu stron i układamy na nich farsz. Zawijamy tortille.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną