Pstrąg pieczony

Gabriela
Obiad
15.09.2014 20:39
Pstrąg pieczony

Z racji tego, że był to naprawdę posiłek na szybko pomijam dzisiaj wartości kaloryczne, ale mam nadzieję, że sam smak w tym przypadku wystarczy;) SKŁADNIKI: - 150g filetu z pstrąga - koperek suszony lub świeży - sól czosnkowa - pieprz - plaster cytryny - odrobina soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: Eksperymenty kulinarne i bardziej skomplikowane dania zazwyczaj zostawiam sobie na weekendy, kiedy to mam więcej wolnego czasu, natomiast w tygodniu mój grafik jest dosyć napięty, więc często stawiam na proste i SZYBKIE w przygotowaniu potrawy. I takim oto sposobem mamy zdrowy obiad w niecałe pół godziny- kolejny dowód na to, że nawet w pośpiechu nie jesteśmy skazani na fast foody- to tylko i wyłącznie kwestia wyboru! - Rybę kładziemy na dużym kawałku folii aluminiowej - Skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami - Na wierzch kładziemy plaster cytryny i zawijamy rybę w zgrabną paczuszkę - Dzisiaj traf padł na pstrąga, który w połączeniu z lekką, kolorową i nieco improwizowaną sałatką był smacznym i bardzo sycącym obiadem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://peanutbuttermonster.blogspot.com/2014/09/pstrag-pieczony-czyli-pomys-na-obiad.html