Omlet z pomidorami i łososiem

Gabriela
Śniadania
02.09.2014 14:02
Omlet z pomidorami i łososiem

SKŁADNIKI: - 35g cebuli - jeden mały pomidor- 65g - jedno małe jajko(S)- 39g - 2 białka z małych jajek- 46g - 87 g łososia wędzonego - świeża bazylia - świeże oregano - sól - pieprz - natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: - Cebulę, pomidora oraz oraz około 40g łososia drobno pokroić - Posiekać oregano oraz bazylię lub zastąpić suszoną wersją - Do miski wbić jajko, oddzielić białka od żółtek i również dodać do miski - - Rozmieszać całość widelcem i wlać na rozgrzaną patelnię - Smażenie na patelni teflonowej nie wymaga użycia tłuszczu, w innym przypadku lekko natłuścić patelnię lub spryskać PAMem - Kiedy spód omletu się zetnie- około 2-2,5 minuty- przekręcić na drugą stronę i smażyć około 0,5 minuty - Usmażony omlet przełożyć na talerz, posypać natką pietruszki; podawać z pozostałą częścią łososia wędzonego Nie da się ukryć, że łosoś należy do ryb tłustych, jednak zawiera on najzdrowsze nienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3, które zalecane są osobom chorym na serce oraz odgrywają ważną rolę we wspomaganiu odporności organizmu. Nie da się ukryć, że łosoś należy do ryb tłustych, jednak zawiera on najzdrowsze nienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3, które zalecane są osobom chorym na serce oraz odgrywają ważną rolę we wspomaganiu odporności organizmu. Cała porcja ze zdjęcia to 248kcal w tym 31,1g białka, 11,1g tłuszczu oraz 6,5g węglowodanów. Obojętnie czy wybierzemy postać wędzoną czy pieczoną- zarówno jedna i druga jest świetnym wyborem i z pewnością nikomu nie zaszkodzi. Obojętnie czy wybierzemy postać wędzoną czy pieczoną- zarówno jedna i druga jest świetnym wyborem i z pewnością nikomu nie zaszkodzi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://peanutbuttermonster.blogspot.com/2014/09/powrot-do-klasyki-omlet-z-pomidorami-i.html