Brzoskwiniowiec - BEZ PIECZENIA

Ewelina
Ciasta
21.08.2014 9:19
Brzoskwiniowiec - BEZ PIECZENIA

Razem z biszkoptami tworzą lekką i orzeźwiającą całość 🙂 Składniki: masa: 1 puszka brzoskwiń (850g) 5 żółtek 1 kostka masła 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru 3 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej ponadto: 1 galaretka o smaku pomarańczowym 2 opakowania biszkoptów okrągłych Dno tortownicy o śr. 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia ( aby tego uniknąć polecam tortownice o szklanym dnie i silikonowych bokach, idealnie nadają się na desery na zimno ). Dzisiejsze ciasto, to brzoskwinie w różnych odsłonach : w kawałku, w postaci musu i kremu brzoskwiniowego. Bardzo dobrze komponują się w sernikach, biszkoptach, ciastach ucieranych, a także z bitą śmietaną, czy czekoladą. Pozostałe brzoskwinie zmiksować, Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. Przygotować masę: Budynie, mąkę, żółtka i cukier rozmieszać z 1 szkl. Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, a na nią wylać odłożoną masę. Brzoskwinie to owoce, które chętnie wykorzystuję w deserach. Syrop z brzoskwiń zagotować, wlać do niego przygotowaną mieszankę, chwilę pogotować. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć do białości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2013/08/Brzoskwiniowiec-bez-pieczenia.html