Kapsalon - niderlandzki kebab | Kuchnia na Wypasie

Ela

Obiad

14.11.2021 8:55

Kapsalon - niderlandzki kebab | Kuchnia na Wypasie

Domowy kapsalon, to nasza propozycja na niderlandzki (holenderski) zapiekany kebab z frytkami. Prosty skład to zawsze skuteczny sposób na przygotowanie sycącego dania. Jeśli pierwszy raz spotykasz się tą nazwą, postaramy się nieco przybliżyć pochodzenie oraz składniki tego smakowitego fast food. Kapsalon co to za danie? Kapsalon powstał w Rotterdamie w 2003 roku. Składa się z warstwy frytek, pokrytych mięsem shawarma i posypanej lub przykrytej plastrami żółtego sera. Kapsalon zapieka się następnie w piekarniku. Na koniec pokrywa się zapiekankę warstwą sałaty lodowej, można dodać świeżego ogórka, pomidora, cebulę oraz inne dodatki. Całość wieńczy sos czosnkowy. Dodatkiem może być również sos sambal. …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuchnianawypasie.pl/kapsalon-niderlandzki-kebab/