Ołady Racuchy Drożdżowe Z Rzadkiego Ciasta | Dieta Moja Pasja

Ela

Dania mączne

28.09.2021 8:07

Ołady Racuchy Drożdżowe Z Rzadkiego Ciasta | Dieta Moja Pasja

OŁADY RACUCHY DROŻDŻOWE Ołady, cudownie delikatne i mięciutkie racuchy drożdżowe z rzadkiego ciasta, danie kuchni wschodniej. Racuchy są bardzo puszyste i delikatne i łatwe w przygotowaniu, zrób raz, a na pewno będziesz wracać do tego przepisu. Ołady, oładzie pszenne placki z mleka, kefiru lub maślanki, smażone na niewielkiej ilości tłuszczu. Racuchy jak już wspomniałam z rzadkiego ciasta z drożdżami, proszkiem do pieczenia lub na sodzie. I w zależności jaki spulchniacz damy do racuchów takie placki uzyskamy. Drożdżowe racuchy będą pulchne, grube i mięciutkie, placki na sodzie zwane też sodziaki tak samo jak te na proszku będą cienkie i mniej puszyste. …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.dietamojapasja.com/2021/09/olady-racuchy-drozdzowe.html