Makaron z rukolą, szynką parmeńską i pomidorkami koktajlowymi

Taka
Makarony
22.07.2014 6:36
Makaron z rukolą, szynką parmeńską i pomidorkami koktajlowymi

Przepis

Składniki:

1 opakowanie makaronu tagliatelle

300 g śmietany 18%

200 g pomidorków koktajlowych

200 g szynki parmeńskiej

2 ząbki czosnku

75 g świeżej rukoli

100 g mozzarelli

1 łyżka oliwy z oliwek

sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie można kupić gotowy albo przygotować jak ja domowy (przepis podawałam z przepisem na Zawijaną lazanie ze szpinakiem i fetą). Rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej pokrojoną w paski szynkę parmeńską z wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Następnie dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i jeszcze chwilę smażymy, zalewamy całość śmietaną. W ostatnim etapie dodajemy do sosu startą mozzarellę oraz wypłukane i osuszone liście rukoli. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy sos z wcześniej ugotowanym makaronem.

Smacznego :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną