Pasztet pieczony z cukinii i marchewki

Kasia
Przekąski
09.07.2020 10:25
Pasztet pieczony z cukinii i marchewki

Prosty do zrobienia ,tani ,super sprawdzi się na śniadanie z odrobiną malinowego pomidorka lub na ciepło na lekki obiad z sosem czosnkowym-mniam,-polecam gorąco....i ten zapach który rozchodzi się po domu jak się piecze.... Składniki: - 3 szklanki ok 700 g cukinii ( zielona lub żółta ) - 3 marchewki - 2 cebule - 4 ząbki czosnku - 3/4 szklanki kaszy manny - 1/3 szklanki oleju - 4 jajka - pęczek koperku ( można zamienić na pietruszkę) - łyżeczka curry - 1/2 łyżeczki słodkiej papryki - sól - pieprz Przygotowanie: Zobaczcie film z przepisem jak zrobić taki pasztet krok po kroku👇👇👇 Cukinię zetrzeć do miski na tarce jarzynowej, posolić i odstawić na 15 minut. Na koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem do smaku, posypujemy posiekanym koperkiem i całość mieszamy. pasztet z cukinii ,jest genialny,pełen aromatów i smaku. Po tym czasie wycisnąć porządnie z nadmiaru wody.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2018/08/pasztet-pieczony-z-cukinii.html