Menu na dzień 1700 kcal

Agnieszka
Obiad
30.06.2020 10:49
Menu na dzień 1700 kcal

Obiad (514 kcal) – stek z kalafiora porcja kalafiora garść fasolki szparagowej marchewka lub dwie cztery młode ziemniaki szczypta suszonego oregano pesto: łyżka oleju łyżka bułki tartej łyżka parmezanu ząbek czosnku 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki siekanego szczypiorku 1 łyżki startej skórki z cytryny 1 łyżki musztardy Dijon łyżeczka majonezu Zmiksuj cieciorkę z puszki na gładką masę, dodaj pastę tahini (1/3 szklanki lub 8 łyżek tahini na puszkę cieciorki) oraz płaską łyżeczkę soli, dwa ząbki czosnku, dwie łyżki dobrej oliwy, 2-4 łyżki zimnej wody, 2-3 łyżki soku z cytryny, pół łyżeczki kuminu. Zobacz ten foodbook w wersji 1800 kcal i w wersji 1600 kcal Menu na tydzień pełne warzyw sezonowych Foodbook 1200 kcal Foodbook 1600 kcal Foodbook 1200 kcal II Foodbook 1800 kcal Zacznij zdrowo jeść już dziś! Śniadanie (300 kcal) – płatki z truskawkami szklanka truskawek pół garści orzechów włoskich lub laskowych płatki pełnoziarniste (porcja) jogurt (pół szklanki) Nic dodać, nic ująć – pyszne śniadanie, gotowe w 3 minuty, które można jeść na okrągło! Najważniejsze to byś podjęła lub podjął próbę przygotowywania posiłków w domu (nisko przetworzone, domowe posiłki z dobrych składników są o niebo zdrowsze niż kupione lub gotowce) i jedzenia regularnie – co najmniej czterech posiłków w ciągu dnia. Kolacja – jajka ze szparagami (369 kcal) pęczek zielonych szparagów 2 jajka 1 łyżka masła łyżka tartego parmezanu kromka ciemnego chleba szczypiorek do posypania sól pieprz Aby przygotować to super pyszne śniadanie potrzebujesz 10 minut i obieraczki do warzyw. Pokochasz to danie – słowo! Podwieczorek (521 kcal) – hummus z warzywami hummus (200 g) surowe warzywa pieczywo chrupkie (najlepiej pełnoziarniste) porcja marchewki porcja papryki Z Niedzielnym kucharzem to bardzo proste Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania posiłków z tego foodbooka możesz zamówić we frisco.pl bezpośrednio z naszego bloga. Możesz też potraktować ten foodbook jako inspirację – po prostu pomysły na zdrowe posiłki w ciągu dnia. Piecz 25-30 minut, do momentu aż kalafior będzie upieczony, co sprawdzisz wbijając nóż w głąbik – jeśli wchodzi gładko, steki są gotowe. Przesmaż na patelni szklankę białego sezamu (by go podprażyć) lub wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 10 minut. W małej miseczce wymieszaj majonez i musztardę, a w większej pozostałe składniki na pesto. Marchew pokrój w grube talarki, razem z ziemniakami przełóż do misy, polej odrobiną oleju, posyp łyżeczką oregano, posól, wymieszaj. Stek z pieczonego kalafiora – to danie zaskoczy Cię wspaniałym smakiem, którego kalafior nabiera dzięki pesto! Pyszne, pełne witamin, a zarazem niskokaloryczne (w przeciwieństwie do zwykłego steka) danie, które przygotujesz w 45 minut. Na tackę z kalafiorami wyłóż ugotowaną fasolkę. Proponowane menu możesz też uzupełnić przekąską z warzyw lub owoców!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/menu-na-dzien-1700-kcal/