Drobiowa pieczeń z papryką i pieczarkami

Ewa
Obiad
29.06.2020 8:46
Drobiowa pieczeń z papryką i pieczarkami

1 kg wyluzowanych udek (u mnie 8 udek bez skóry i kości) 6 sztuk papryki konserwowej (u mnie grillowana, bez skóry) 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 300 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku papryka mielona słodka, ostra i wędzona 2 łyżki sosu pomidorowego przyprawa do kurczaka sól, pieprz Cebulę drobno siekamy. Po tym czasie na każdym kawałku mięsa rozprowadzamy farsz z mielonego mięsa i pieczarek, na nim kładziemy plasterek papryki. Mięso wyszło smaczne i przyciągające wzrok, choć może nie do końca tak ładne, jak z przepisu, którym się wzorowałam 😉 Mimo wszystko uważam, że to fajna opcja na niedzielny obiad, wszelakie święta czy inne rodzinne uroczystości. Ten przepis z bloga Wesoła Kuchnia tak mnie zaciekawił, że musiałam przygotować to danie u siebie. Wierzch przykrywamy pozostałymi dwoma udkami, kładąc je na płasko, farszem do dołu. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub masła, wrzucamy cebulę. Cztery kawałki zwijamy w roladki, pozostałe pozostawiamy na płasko. Od razu zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez około 30-40 minut. Odstawiamy na około 30 minut do lodówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/06/29/drobiowa-pieczen-z-papryka-i-pieczarkami/