Tarta z rabarbarem i budyniem

Agata
Ciasta
25.05.2020 7:52
Tarta z rabarbarem i budyniem

kompot, lemoniadę, czy też Gdy w majowy czas w sklepach, na straganach i na targach pojawia się rabarbar bardzo często gości on na moim stole. Porwałam się też na ułożenie rabarbaru w formie mozaiki, ale nie udało mi się doprowadzić tego tematu do końca niestety 😁. Dodatkowo: 1 waniliowy budyń 350 ml mleka 4 czubate łyżki cukru 3-4 laski rabarbaru cukier do posypania rabarbaru Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy. Ale robię z niego także dżem z truskawkami czy też chutney z jabłkami Was też serdecznie zachęcam do eksperymentowania z tym pysznym warzywem. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne pomysły na rabarbar na słodko: W międzyczasie gotujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale dodajemy tylko 350 ml mleka. Przenosimy je na formę i wyklejamy także jej boki na wysokość ok. 2 cm. Składniki Ciasto kruche: 125 g zimnego masła 250 g mąki pszennej 2 żółtka 3 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 4 czubate łyżki cukru pudru Głównie pojawia się on w wersji na słodko, czyli w moich wypiekach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2020/05/tarta-z-rabarbarem-i-budyniem.html