Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym – błyskawiczny obiad

Milena
Makarony
06.05.2020 13:36
Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym –  błyskawiczny obiad

Składniki na makaron ze szparagami w sosie śmietanowym (2 porcje): 250 g makaronu penne (lub innego ulubionego) 2 piersi z kurczaka (około 350 g) 250 g zielonych szparagów 200 ml śmietany 30% 2 ząbki czosnku sól, pieprz, bazylia, tymianek, oregano Przygotowanie Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym to pyszne i nie wymagające wiele pracy danie na obiad, które przygotujemy dosłownie w pół godzinki. Idealne w maju i czerwcu, kiedy mamy sezon na szparagi, a do tego nie chce nam się siedzieć długo w kuchni. Makaron w towarzystwie kurczaka i szparagów, a wszystko skąpane w aromatycznym i kremowym sosie – pyszności! Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Na koniec na patelnię wrzucamy odcedzony makaron i mieszamy z pozostałymi składnikami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2020/05/makaron-ze-szparagami-w-sosie-smietanowym/