Bułeczki mleczne mięciutkie i puszyste

Kasia
Śniadania
03.05.2020 16:01
Bułeczki mleczne mięciutkie i puszyste

500g mąki pszennej (U mnie tortowa) 370ml ciepłego mleka 8 g suchych drożdży 60g cukru 40 g masła 1 płaska łyżeczka soli Przygotowanie: Następnie jak już ciasto jest dobrze wyrobione dodajemy masło pokrojone w kosteczkę i wyrabiamy ponownie aż znowu pięknie się masło wchłonie. Przykrywamy ciasto folią spożywczą i odstawiamy na ok 40 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie opruszamy bułeczki delikatnie z wierzchu mąką i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i pieczemy 25 min (grzałka góra dół). Zapraszam również na inne moje przepisy na domowe bułeczki : Najlepsze bułeczki - mięciutkie, puszyste i przepyszne. Wyrabiamy ciasto w robocie dosyć długo aż się dobrze połączy (Ok 10 min). Po tym czasie każdą bułeczkę spłaszczamy w dłoniach i ponownie formujemy bułeczki (kuleczki).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2020/05/bueczki-mleczne-mieciutki-i-puszyste.html