Papryka faszerowana

Anna
Obiad
14.04.2020 19:42
Papryka faszerowana

Składniki: 5-6 papryk 450 g mięsa mielonego np. wieprzowego 200 g ryżu 1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 ml wody 2 łyżki oleju 3 łyżki kukurydzy konserwowej 200 ml passaty pomidorowej Szczypta ostrej papryki Szczypta ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 100 g mozzarelli Następnie dodajemy również do tego mięso mielone, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do mięsa mielonego, paprykę słodką oraz ostrą. Według mnie jest to dużo ciekawsza propozycja podania i na widok tak kolorowego dania buzia aż nam się uśmiecha. Całość dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. Po tym czasie posypujemy wierzch każdej nadzianej papryki startym serem i ponownie pieczemy przez 10 minut. Następnie każdą stawiamy pionowo na desce i odcinamy górną część papryki, ale nie wyrzucamy jej. Dodajemy do tego drobno posiekaną cebulę i smażymy na małym ogniu do momentu jej zeszklenia. Dlatego też idealnie nadaje się jako samodzielne danie na obiad czy kolację. Opis Papryka faszerowana: Papryka faszerowana to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Jest to danie proste, ale to właśnie w tym kwi cały jego wspaniały smak. Polecam również to danie na różnego rodzaju przyjęć. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne. Pozbawiona pestek papryka musi zostać wypełniona farszem, a górne – odcięte wcześniej – części pełnią rolę jadalnego wieczka. Do przygotowania tego dania zazwyczaj używam kolorowych papryk, zielonej, czerwonej i żółtej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/papryka-faszerowana/