Chleb pszenny na drożdżach

Chleb pszenny na drożdżach

świeżych drożdży - 1 łyżka cukru - 130 g. lekko ciepłego mleka - 1 łyżeczka soli - 600 g. mąki pszennej (nie chlebowej, zwykłej 450, 500 lub 550) - 300 g. lekko ciepłej wody Ja uwielbiam swoje domowe pieczywo, ten zapach wydobywający się z piekarnika jest uzależniający, sprawia, że marzysz o własnym chlebie podanym do każdego śniadania :) Składniki: - 20 g. Przykryj miskę ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Wyłóż na nią ciasto (będzie dość rzadkie) i zagnieć aby wtłoczyć w nie całą mąkę. Odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Dzisiaj łatwy przepis na chleb pszenny na drożdżach. Na stolnicy rozsyp 100 g. mąki. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/03/chleb-pszenny-na-drozdzach-wheat-bread.html