Naleśniki ze szpinakiem

Obiad
26.03.2020 12:50
Naleśniki ze szpinakiem

Farsz – 250 g szpinaku – 1 mała cebula – 2 łyżki gęstej śmietany bez laktozy – 1 ząbek czosnku – sól i czarny pieprz do smaku – 1 łyżka masła lub oleju opcjonalnie parmezan do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto wymieszać na luźne gładkie ciasto ( Jeśli ciasto będzie za grube dodać trochę mleka, jeśli za luźne dodać trochę mąki ). Ciasto – 1 jajko – 200 ml mleka bez laktozy – 250 g mąki pszennej lub orkiszowej – 1 łyżeczka oleju – szczypta soli Posypujemy parmezanem lub kładziemy trochę pozostałego farszu szpinakowego na wierzch. Naleśniki usmażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju. Na końcu doprawiamy pieprzem i solą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/nalesniki-ze-szpinakiem/