Makaron z boczkiem, brokułem i feta

Anna
Makarony
17.03.2020 12:04
Makaron z boczkiem, brokułem i feta

Makaron raczej macie, do tego brokuł, cebula może być boczek, twaróg lub feta i jest szybki i pyszny obiad :) - 500 g makaronu, - 1 brokuł, - 1 średnia cebula, - ok 200 g białego sera/i lub 1/2 kostki feta, - ok. 200 g boczku wędzonego, - 1-2 łyżki masła plus olej do smażenia, - sól, pieprz i przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem np. Kamis. Wykonanie: Brokuła dzielimy na mniejsze części, gotujemy w osolonej wodzie przez 3-5 min. w zależności czy lubimy bardziej twardy czy miękki. W obecnej sytuacji, gdy siedzimy w domu z dziećmi czy to jest home office nie mamy głowy na wymyślanie obiadu, dlatego zawsze sprawdzają się szybkie przepisy :) Na drugi dzień polecam mniej zdrową wersje tego makaronu: odsmażamy go na patelni z masłem, sosem sojowym i ketchupem. W tej samej wodzie gotuję makaron na all dente, zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu. Najpierw na odrobinie oliwy i masła podduszam cebulę do miękkości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anamarisworld.blogspot.com/2020/03/makaron-z-brokuami.html