Pieczona kaczka z jabłkami

Anna
Obiad
10.03.2020 14:57
Pieczona kaczka z jabłkami

Następnie po upieczeniu kaczkę wykładamy z piekarnika i odstawiamy na około 10-15 minut, aby mięso “odpoczęło i było bardziej soczyste. Opis Pieczona kaczka z jabłkami: Pieczona kaczka z jabłkami to idealny odświętne danie na święta i niedzielny obiad. Na sam koniec ponownie zwiększamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy mięso przez 15 minut, aby skórka była chrupiąca. Jeżeli chcesz, aby kaczka miała bardziej rumianą i chrupiącą skórkę, to przez ostatnie 10-15 minut piecz ją bez przykrycia. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz inne przepisy na kaczkę. Godzinę przed pieczeniem mięso wyjmujemy z lodówki, aby uzyskało temperaturę pokojową. Pieczona w piekarniku z dodatkiem jabłek to chyba jeden z najpopularniejszych i najprostszych sposobów podania. Mięso z kaczki idealnie komponuje się ze słodkimi, jak i kwaśnymi dodatkami. Mięso przekładamy na brytfannę z rusztem. Następnie temperaturę zmniejszamy do 180 stopni i dalej pieczemy mięso przez około 2 godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/pieczona-kaczka-z-jablkami/