Dorsz w sosie z suszonych pomidorów ze szpinakiem

Weronika
Obiad
06.03.2020 9:17
Dorsz w sosie z suszonych pomidorów ze szpinakiem

2 filety z dorsza a 160 g1 paczka szpinaku bio 200 g8 suszonych pomidorków w oleju (ze słoiczka) + 2 łyżki oleju1 ząbek czosnkusól, pieprzczerwona słodka papryka w proszkusok z cytrynyrozmaryn - opcjonalnie150-200 ml śmietany kremówkiPrzygotowanie: dołożyć szpinak i podsmażać, aż straci na objętości na patelnię dołożyć pomidorki pokrojone w paseczki, wlać śmietanę i ułożyć filety z dorsza skórą do góry. Odstawić szpinak umyć, przebrać i oberwać grube ogonki na patelni rozgrzać olej ze słoiczka z pomidorkami (super smak i aromat!), dodać ząbek czosnku pocięty w plasterki. Danie jest z rodzaju dietetycznych, ponieważ dorsza nie obsmażałam tylko udusiłam w kremowym sosie śmietankowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/03/dorsz-w-sosie-z-suszonych-pomidorow-i.html