Super chrupiące nuggetsy

Agnieszka
Obiad
07.02.2020 11:23
Super chrupiące nuggetsy

Przepis pochodzi z serwisu Seriouseats.com Składniki: 500 g filetu z kurczaka 2 szklanki maślanki lub kefiru 1 łyżeczka czosnku w proszku 1 łyżeczka cebuli w proszku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 szklanka mąki ½ szklanki oleju Przygotowanie: Chrupiące nuggetsy nie wymagają przy tym smażenia w głębokim tłuszczu – wlej na patelnię tyle oleju, żeby dokładnie przykrył dno – tyle wystarczy. Przekładaj kawałki mięsa z maślankowej marynaty do misy z mąką i dokładnie obtocz w niej kurczaka. Łatwe Liczba porcji: 2 duże To są naprawdę super chrupiące nuggetsy: chrupkie z zewnątrz i miękkie w środku. Z tego przepisu dowiesz się w jak super prosty sposób zrobić super chrupiące nuggetsy. Mięso panierujemy w maślance z dodatkiem dowolnych przypraw – my proponujemy suszony czosnek i cebulę, ale możesz dodać jakieś swoje ulubione przyprawy. W połączeniu z maślanką tworzy super panierkę, która po usmażeniu tworzy na nuggetsach chrupiącą skorupkę. Pamiętaj jednak, że nie można mięsa trzymać mięsa za długo maślance, czy kefirze, bo kwas mlekowy rozłoży mięso na amen:). W oryginalnym przepisie (link poniżej) chrupiące nuggetsy podawane są z sosem miodowym. Chrupiące nuggetsy są bardzo delikatne, co jest zasługą właśnie maślanki. Krok 1 Filety pokrój w kawałki wielkości kęsa. Posyp łyżeczką cebuli i czosnku w proszku, soli i pieprzu. I nie jest to bynajmniej kwestia jakiejś panierki, tylko dwóch składników: maślanki i mąki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/danie-dnia-super-chrupiace-nuggetsy/