Śnieżny puch

Marta
Ciasta
29.01.2020 18:09
Śnieżny puch

Śnieżny puch to bardzo smaczny i orzeźwiający deser, a jego dodatkową zaletą jest szybkość i prostota wykonania. :) Śnieżny puch - składniki: - 500 g trzykrotnie mielonego twarogu (użyłam z wiaderka) - 400 ml śmietany kremówki 30% - 4 łyżki cukru pudru - 2 galaretki cytrynowe - 500 ml wrzątku - kilkanaście sztuk herbatników Śnieżny puch - składniki na posypkę kokosową: - 50 g masła - 1 łyżka cukru - 2/3 szklanki wiórków kokosowych Jak zrobić ciasto śnieżny puch? - Galaretki rozpuść we wrzątku i pozostaw do ostudzenia. Lekkie jak puszek ciasto bez pieczenia na bazie twarogu i śmietany kremówki z dodatkiem galaretki cytrynowej i posypki z wiórków kokosowych. - W rondelku lub na patelni rozpuść masło, dodaj cukier i wiórki kokosowe. - Formę do pieczenia o wymiarach 20 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wiórki praż na niewielkiej mocy palnika przez około 3 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/01/sniezny-puch-bez-pieczenia.html