Chlebek ziołowy do odrywania

Kasia
Przekąski
27.01.2020 16:08
Chlebek ziołowy do odrywania

Do miski dajemy pozostałą mąkę i sól, dodajemy nasze wyrośnięte drożdże, szklankę ciepłej wody - mieszamy i wyrabiamy ciasto,następnie dodajemy oliwę i dalej wyrabiamy w razie potrzeby dosypać trochę mąki . Gotowe kawałki układamy w blaszce, przykrywamy i odstawiamy na 20-30 minut do wyrośnięcia. gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na pół godziny w ciepłe miejsce. Każdą rozwałkowujemy na prostokąty, smarujemy oliwą z ziołami i kroimy wzdłuż na 3-4 paski.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2020/01/chlebek-zioowo-czosnkowy-do-odrywania.html