Sernik waniliowo-czekoladowy

Marta
Ciasta
23.01.2020 18:01
Sernik waniliowo-czekoladowy

Sernik waniliowo-czekoladowy - składniki na masę czekoladową: - 120 g masła - 0,5 szklanki mleka - 0,5 szklanki cukru - 2 łyżki kakao - 2 szklanki mleka w proszku Jak zrobić sernik waniliowo-czekoladowy? - Herbatniki zmiel na pył, a następnie wymieszaj z roztopionym i lekko przestudzonym masłem. Sernik waniliowo-czekoladowy - składniki na masę serową: - 1 kg trzykrotnie mielonego twarogu - 1 szklanka cukru pudru - 6 jajek - 2 budynie waniliowe (proszek: 2 x 40g) - 200 ml śmietany kremówki 30% - 1 łyżka ekstraktu lub aromatu waniliowego Waniliowy sernik na herbatnikach z dodatkiem masy czekoladowej przygotowanej na bazie mleka w proszku to pyszne, ciekawe w smaku i niezbyt słodkie ciasto. - Herbatniki z masłem wyłóż na spód tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Sernik waniliowo-czekoladowy - składniki na spód: - 200 g herbatników - 120 g masła - Przygotowaną masę serową wyłóż na spód herbatników, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 1 godzinę. Kiedy wszystkie składniki się rozpuszczą i dobrze ze sobą połączą, zdejmij rondelek z ognia i cały czas energicznie mieszając, stopniowo dodawaj mleko w proszku. Ciepłą masę czekoladową wyłóż na ostudzony sernik i odstaw do całkowitego zastygnięcia. - Białka ubij na sztywną pianę, delikatnie wmieszaj w masę serową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/01/sernik-waniliowo-czekoladowy.html