Bigos z młodej kapusty

Magdalena
Przepisy
18.01.2020 20:09
Bigos z młodej kapusty

Szybki i łatwy w przygotowaniu, delikatny w smaku bigos z młodej kapusty, na masełku z koperkiem i dodatkiem ulubionej kiełbaski – to wiosenny hit! Składniki młoda kapusta, 1 główka ok 800 g ulubiona kiełbasa, ok 100 g cebula, 1 szt. masło, 1 łyżka liść laurowy, 2-3 szt. ziele angielskie, 2-3 kulki pieprz czarny, 3-4 kulki cukier, 1 płaska łyżeczka sól i pieprz, do smaku koperek, 1 pęczek Wykonanie W wysokiej patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz kulki. Chwilę razem podsmażamy (3-4 min.).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/bigos-z-mlodej-kapusty/