Kotlety z kaszy jaglanej w sezamowej panierce

Fit
18.01.2020 17:31
Kotlety z kaszy jaglanej w sezamowej panierce

Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 marchewka 2 jajka 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka bazylii pół łyżeczki ostrej papryki pół łyżeczki granulowanego czosnku sól, pieprz sezam do panierki (około 2 szklanek) sezam do panierki (około 2 szklanek) olej do smażenia Sos: 1 duży jogurt grecki 3 ząbki czosnku sól, pieprz Pieczone warzywa: 150 g pieczarek 1 papryka 1 cebula 1 łyżka przyprawy Gyros 2 łyżki oleju Sos: 1 duży jogurt grecki 3 ząbki czosnku sól, pieprz Pieczone warzywa: 150 g pieczarek 1 papryka 1 cebula 1 łyżka przyprawy Gyros 2 łyżki oleju Pieczone warzywa: do naczynia żaroodpornego wrzucamy pieczarki, pokrojoną w dużą kostkę paprykę oraz pokrojoną w ósemkę cebulę. Pieczone warzywa: do naczynia żaroodpornego wrzucamy pieczarki, pokrojoną w dużą kostkę paprykę oraz pokrojoną w ósemkę cebulę. Sposób wykonania: Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, wrzucamy do garnka, zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut od zagotowania. Całość posypujemy przyprawą oraz polewamy olejem, mieszamy i wkładamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Całość posypujemy przyprawą oraz polewamy olejem, mieszamy i wkładamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/01/kotlety-z-kaszy-jaglanej-w-sezamowej.html