Domowa lekka pizza z rukolą i prosciutto

Martyna
Obiad
06.01.2020 19:31
Domowa lekka pizza z rukolą i prosciutto

Polecam Wam również wypróbować: – najlepszą pizzę na spodzie z kalafiora FIT, – pizzę z tortilli z ricottą i prosciutto FIT, – bezglutenową pizzę na kalafiorowym spodzie FIT, – domową pizzę na żytnim spodzie (również w wersji wegańskiej), – pizzę na spodzie z polenty z domowym sosem pomidorowym (również w wersji wegańskiej), –mini pizze z bakłażana FIT. Dodatkowo: – 100g mozzarelli di bufala – 40g mozzarelli tartej – 4-6 plastrów prosciutto di Parma – 20g tartego parmezanu – 2 garści rukoli – kilka listków bazylii – kilka pomidorków cherry CIASTO: Składniki na 1-2 pizze: – 170g mąki 00 – 90ml letniej wody – 10g świeżych drożdży – 10ml oliwy – 1/2 łyżeczki soli – 1/4 łyżeczki cukru Składniki na sos pomidorowy: – 3 pomidory – 1 mała cebula – 10ml oliwy – 1 ząbek czosnku – sól, pieprz Rozgrzewamy piekarnik do temp. 250°C wraz z kamieniem do pieczenia pizzy w środku lub jeśli nie mamy kamienia – blachę wykładamy papierem do pieczenia i odstawiamy na bok. Rozgrzewamy piekarnik do temp. 250°C wraz z kamieniem do pieczenia pizzy w środku lub jeśli nie mamy kamienia – blachę wykładamy papierem do pieczenia i odstawiamy na bok. 3. Ciasto wykładamy na obficie oprószony mąką blat i krótko wyrabiamy, następnie rozwałkowujemy na cienki prostokąt lub koło i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. A w domu, jak to w domu – możemy wykonać pizzę z czymkolwiek chcemy, w ilości jakiej chcemy i z produktami, których jakość dobrze znamy. Całość lub połowę ciasta wykładamy na obficie oprószony mąką blat i krótko wyrabiamy, a następnie rozwałkowujemy na cienki prostokąt lub koło. Jeżeli pieczemy na kamieniu: Ciasto przekładamy na oprószonej mąką desce lub łopatce do pizzy. Jeżeli pieczemy na kamieniu: Ciasto przekładamy na oprószonej mąką desce lub łopatce do pizzy. Na cieście równomiernie rozkładamy składniki: sos, pokrojoną w plastry mozzarellę i tartą mozzarellę. Na cieście równomiernie rozkładamy składniki: sos, pokrojoną w plastry mozzarellę i tartą mozzarellę. Na cieście równomiernie rozkładamy składniki: sos, pokrojoną w plastry mozzarellę i tartą mozzarellę. Na cieście równomiernie rozkładamy składniki: sos, pokrojoną w plastry mozzarellę i tartą mozzarellę. PIZZA: Jeżeli pieczemy na blasze: Rozwałkowane ciasto przekładamy na wyłożoną papierem blachę. Jeżeli pieczemy na blasze: Rozwałkowane ciasto przekładamy na wyłożoną papierem blachę. Na upieczonej pizzy układamy prosciutto, rukolę, pomidorki i listki bazylii, posypujemy parmezanem. Na upieczonej pizzy układamy prosciutto, rukolę, pomidorki i listki bazylii, posypujemy parmezanem. Na upieczonej pizzy układamy prosciutto, rukolę, pomidorki i listki bazylii, posypujemy parmezanem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/domowa-lekka-pizza-z-rukola-i-prosciutto/