Faszerowana pizza

Obiad
02.01.2020 10:21
Faszerowana pizza

🍕 Drożdżowe ciasto, farsz na bazie suszonych pomidorów i nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba😁✌️ Faszerowana pizza 2 porcje (1 ma ok. 600 kcal) czas przygotowania: ok. 20 minut (+20 minut pieczenia) koszt: ok. 2,90 zł za porcję Składniki: 230 g mąki pszennej 1/2 opakowania suchych drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli 140 ml wody 1 łyżka oliwy farsz: 50 g suszonych pomidorów 20 g orzeszków piniowych pęczek natki pietruszki lub świeża bazylia sok z 1/4 cytryny 1 łyżka płatków drożdżowych 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku 1 łyżka suszonych ziół sól do smaku sałatka do podania Wykonanie: Mąkę mieszamy z drożdżami, cukrem i solą. Stuffed Pizza 2 servings (1 has 600 kcal) time of preparation: 20 minutes (+20 minutes of baking) Ingredients: 230 g wheat flour 1/2 packet of dry yeast 1 teaspoon of sugar pinch of salt 140 ml water 1 tablespoon of oil stuffing: 50 g dried tomatoes 20 g pine nuts a bunch of parsley or fresh basil 1/4 lemon juice 1 tablespoon of yeast flakes 1 tablespoon of dried tomato oil 1 clove of garlic 1 tablespoon of dried herbs salt to taste salad to serve Instructions: Mix the flour with yeast, sugar and salt. Na każdą wykładamy na środek farsz, a następnie sklejamy na na kształt sakiewki. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy jak na pizzę. Pieczemy w 250 stopniach (najlepiej na kamieniu) ok. 6-10 minut. Let it stand for 1 hour to rise. Blend the ingredients for the stuffing.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/faszerowana-pizza/