Meksykańska sałatka (wege)

Sałatki
28.12.2019 13:12
Meksykańska sałatka (wege)

Na koniec wszystkie składniki wymieszaj razem w misce wraz z majonezem, przypraw do smaku solą (warzywa z zalewy są już trochę słone) i świeżo mielonym pieprzem, który doskonale przełamuje smak. Ale jest to też świetna opcja na kolację, po czym jak coś zostanie można zabrać ze sobą do pracy lub na wycieczkę w lunchboxie. Znika pierwsza, jedzą ją nawet osoby, które nie przepadają za słodkim akcentem w daniach (ananas), a przede wszystkim smakuje też dzieciom, więc nadaje się idealnie na wszelkie kinder bale. Ananasa odsącz z zalewy (tej zalewy nie wylewam-zlewam do kubka i rozrabiam z wodą na sok). Sposób przygotowania: Z pora odkrój górne liście oraz końcówkę z korzeniem, przekrój wzdłuż na pół, następnie opłucz pod bieżącą wodą. Plastry trzeba pokroić w kostkę (ten w kostkach też czasem kroję trochę drobniej, żeby było go bardziej czuć w sałatce). Na to samo sitko przełóż fasolę i kukurydzę, po czym opłucz z zalewy. SAŁATKA MEKSYKAŃSKA Składniki: 1 por (użyłam białej i zielonej części cienkiego pora) 200 g sera żółtego 1 papryka czerwona puszka kukurydzy puszka ananasa (plastry lub kostka)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2019/12/salatka-meksykanska/