Sernik na zimno Bounty

Anna
Ciasta
20.12.2019 18:18
Sernik na zimno Bounty

Liczba porcji: tortownica 22 cm Składniki na spód 60 g herbatników jasnych typu Petitki 3 pełne łyżki mąki kokosowej lub zmielonych wiórków kokosowych 60 g roztopionego masła Składniki na masę Bounty 200 g mleka kokosowego z puszki 200 g wiórków kokosowych 250 g serka mascarpone pół szklanki mleka 4 białka jajek pół szklanki cukru (ja dałam 1/3 szklanki) 3 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wody - 100 ml sok z połowy cytryny lub dowolny likier Składniki na polewę 1 tabliczka mlecznej czekolady - 100 g do 50 ml śmietanki słodkiej 30 % wiórki kokosowe do posypania Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Mleko kokosowe, wiórki, serek mascarpone oraz pół szklanki mleka umieść w garnku i podgrzej lekko, na tyle by łatwiej było wszystko razem wymieszać. Ja zazwyczaj podgrzewam ją chwilę z wodą, w malutkim rondelku na minimalnej mocy palnika. To mój ulubiony kokosowy sernik na zimno z mascarpone i białą lub mleczną czekoladą. Białka jajek umieść w dużej szklanej misce i ubijaj kilka minut na sztywno. Ten sernik możesz też zrobić z prawdziwym batonikiem bounty, który wystarczy umieścić na szczycie ciasta. Zobacz ten przepis na inne, pyszne i słodkie ciasto - ciasto trzy bit oraz inne ciasta bez pieczenia Herbatniki zmiksuj na piasek np. w melakserze lub kielichu blendera. Możesz podgrzewać całość około 10 minut na małej mocy palnika. Na koniec ostrożnie wmieszaj ubite z cukrem białka. Zdejmij ją z palnika i dodaj czekoladę połamaną w kostki. Będzie to przepis na ciasto jak Kinder Country lub domowe ptasie mleczko . Dodaj sok z cytryny lub likier kokosowy i zamieszaj raz jeszcze. Sernik odstaw do lodówki, do ponownego schłodzenia na 30 minut. Po lekkim schodzeniu wylej czekoladę na górę sernika. Masa do sernika Bounty Żelatynę rozpuść w 100 ml wody. Wyrównaj powierzchnię i wstaw do lodówki, do schłodzenia na 2 godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aniagotuje.pl/przepis/sernik-na-zimno-bounty