Śledzie po japońsku

Anna
Przekąski
18.12.2019 9:51
Śledzie po japońsku

Liczba porcji: 4 porcje śledzia Kaloryczność kcal: 190 w 1 porcji Dieta: bezglutenowa 2 pojedyncze filety śledziowe - około 120 g 2 średnie jajka ugotowane na twardo pół szklanki groszku konserwowego - 100 g 1/4 średniej czerwonej cebuli - 30 g 1 kiszony ogórek - 60 g 2 łyżki dobrego majonezu Śledzie po japońsku przepis W jednej misce umieść razem: pół szklanki odsączonego z zalewy groszku konserwowego; pokrojonego w drobną kostkę ogórka kiszonego; drobno posiekany kawałek czerwonej cebuli lub pora (cebulę polecam sparzyć po posiekaniu wrzątkiem); pełną łyżkę dobrej jakości majonezu. Tak przygotowane połówki jajek owinięte paskami z filetów śledziowych umieść w naczyniu z wymieszaną wcześniej sałatką. Możesz zatem śmiało sięgnąć po klasyczne filety śledziowe z solanki lub też z oleju. - przekąska w 20 minut - super pomysł na podanie śledzi - idealne na Wigilię i inne okazje Po osuszeniu przekrój je wzdłuż na pół (na dwa paski). Z dosłownie kilku składników i to w krótkim czasie, wyczarujesz pyszne danie na przyjęcie. Obierz jajka i przekrój na pół, tak jak na zdjęciu. To niezwykle prosty i szybki przepis na przekąskę z filetów śledziowych. Jednak zakup matiasów jest dość trudny, ponieważ są one bardzo drogie i ciężko trafić na nie w lokalnych sklepach. Przepłukane z nadmiaru soli filety umieść na ręczniku papierowym. Jeśli używasz filetów z solanki, to przed przekrojeniem należy je przepłukać w zimnej wodzie. Na środek każdego jajka wyłóż po małym kleksie majonezu. Po około 20 minutach zmień wodę na nową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aniagotuje.pl/przepis/sledzie-po-japonsku