Czekoladowy chlebek bananowy z cukinią

Desery
16.12.2019 7:42
Czekoladowy chlebek bananowy z cukinią

Chlebek oczywiście jest w 100% wegański 🙂 Czekoladowy chlebek bananowy z cukinią 1 mały chlebek (ok. 470 kcal) czas przygotowania: ok. 15 minut (+15 minut pieczenia) koszt: ok. 6.30 zł Składniki: 110 g cukinii 65 g banana 40 g jogurtu roślinnego 10 g chia opcjonalnie aromat migdałowy 65 g mąki pszennej 15 g erytrytolu lub cukru 10 g kakao 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 25 g czekolady gorzkiej Wykonanie: Banana blendujemy z cukinią i jogurtem. Chocolate banana bread with zucchini 1 small bread (470 kcal) time of preparation: 15 minutes (+15 minutes of baking) Ingredients: 110 g zucchini 65 g banana 40 g plantbased yogurt 10 g chia optional almond aroma 65 g wheat flour 15 g erythritol or sugar 10 g cocoa 1/2 teaspoon cinnamon 1/2 teaspoon baking powder 1/3 teaspoon baking soda 25 g dark chocolate Instructions: Blend the banana with zucchini and yogurt. Jest to świetny przepis, jeśli masz ochotę na czekoladę, bo ten chlebek jest wypełniony czekoladą, bananem i cukinią, co idealnie zaspokaja chęć na słodycze i jednoczesnego przemyca do diety porcję warzyw i owoców. Masę przenosimy do małej foremki (ja użyłam 10×10 cm) i pieczemy w 180 stopniach (góra/dół) ok. 30 minut. Chlebek czekoladowo-bananowy z cukinią idealny na śniadaniowy deser lub przekąskę w ciągu dnia. Mieszamy i odstawiamy masę na ok. 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/czekoladowy-chlebek-bananowy-z-cukinia/