Zimowy tort marchewkowo - piernikowy z bakaliami i białą czekoladą

Kasia
Ciasta
13.12.2019 14:16
Zimowy tort marchewkowo - piernikowy z bakaliami i białą czekoladą

marchewki startej na drobnych oczkach 1 szkl oleju 100 g orzechów włoskich, 100 g skórki kandyzowanej z pomarańczy(po przepis na domowa skórkę pomarańczową kliknijcie Tutaj) szczypta soli na masę : 300 g miękkiego masła 300 g serka kanapkowego(lub sernikowego) 300 g białej czekolady 1/3 szkl. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę,dodajemy olej,dalej miksując,następnie dodajemy suche składniki(wymieszane wcześniej),marchewkę ,dalej miksując,dodajemy orzechy i skórkę z pomarańczy,jak składniki się dobrze połączą ,rozlewamy ciasto do dwóch tortownic(średnica 24 cm),wyłożonych papierem do pieczenia. Połączenie składników marchewki ,cynamonu,orzechów,pomarańczy i do tego pyszna masa maślano- serowa z białą czekoladą.....a do tego ten zapach rozchodzący się po domu.....od razu czuć święta,zimę,do tego tylko pyszna kawa i dzień od razu zaczyna się lepiej..... Zobaczcie sobie filmik w którym pokazuję krok po kroku jak zrobić taki tort ⇓⇓⇓ Zobaczcie rónież inne pomysły na ciasta świąteczne: Pyszny,aromatyczny ,wilgotny,z chrupiącymi orzechami ,masą serowo- maślaną z białą czekoladą. cukru pudru kilka kropli aromatu pomarańczowego 50 g wiórek kokosowych Dodatkowo: wiórki na wierzch sok z jednej pomarańczy Pieczemy w 175 stopniach przez 45 min. Czekoladę roztapiamy w mikrofalówce przez ok 1 min,lub w kąpieli wodnej. ⇓⇓⇓ Mąkę wymieszać z sodą,proszkiem do pieczenia,cynamonem, przyprawą do pierników i szczyptą soli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2019/12/zimowy-tort-marchewkowo-piernikowy-z.html