Ciasto ucierane ze śliwkami

Patrycja
Ciasta
11.12.2019 15:17
Ciasto ucierane ze śliwkami

Składniki (blaszka 23/33): ciasto: mąka pszenna 4 szklanki, jajka 5 szt, cukier 1,5 szklanki, śmietana 18% 1 szklanka, masło rozpuszczone 250 g, skórka starta z pomarańczy 1 łyżka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, dodatkowo: śliwki mrożone lub świeże 700 g, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy śmietanę i ucieramy. Mąkę pszenną oraz proszek przesiewamy do oddzielnej miski, a następnie dodajemy do masy jajecznej wraz z rozpuszczonym masłem oraz startą skórką pomarańczy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2019/12/ciasto-ucierane-ze-sliwkami.html