Kluski śląskie

Obiad
28.11.2019 9:13
Kluski śląskie

Miękkie i delikatne. Składniki: 700 g. ugotowanych ziemniaków mąką ziemniaczana 1 jajko sól Wykonanie: Ugotowane i wystudzone ziemniaki, przecisnąć przez praskę. Najlepiej ziemniaki włożyć do miski, wyciągnąć 1/4 i w to miejsce, wsypać mąkę ziemniaczaną. Wyciągnąć jedną część ziemniaków, a w to miejsce, wsypać mąkę ziemniaczaną. Mąki powinno być 1/4 w stosunku do ilości ziemniaków. Odrywać po kawałku masy i uformować kulkę wielkości orzecha włoskiego, następnie palcem zrobić w środku dziurkę. Ich tajemnica tkwi w proporcji mąki ziemniaczanej, do ziemniaków. Miękkie, delikatne kluseczki, zrobione z gotowanych ziemniaków, mąki ziemniaczanej i jajka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/11/kluski-slaskie.html