BATATY PIECZONE Z PESTO RUKOLI, FETĄ I PŁATKAMI MIGDAŁÓW

Beata
Obiad
21.11.2019 11:41
BATATY PIECZONE Z PESTO RUKOLI, FETĄ I PŁATKAMI MIGDAŁÓW

Składniki: - 3 średnie bataty - 100 g sera feta - rukola - 2-3 ząbki czosnku - 1 papryczka chilli - oliwa z oliwek - orzeszki nerkowca - starty ser garna padano - sok z połowy cytryny - sól - pieprz - płatki migdałów 1. 2. W międzyczasie przygotowujemy pesto: do misy blendera wrzucamy umytą rukolę, dodajemy oliwę, starty ser, orzeszki, chilli i sok z cytryny. 3. Na gorące, upieczone bataty nakładamy porcje pesto, na nie rozgniatamy kostki fety i posypujemy płatkami migdałów. Każdego kroimy na 3 plastry, smarujemy oliwą, oprószamy solą i pieprzem i pieczemy w 200 stopniach na termoobiegu jakieś 30-35 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/11/bataty-pieczone-z-pesto-rukoli-feta-i.html