Kurczak z patelni z pieczarkami, balsamiczną cebulą oraz serem

Ewa
Obiad
19.11.2019 8:24
Kurczak z patelni z pieczarkami, balsamiczną cebulą oraz serem

bulionu 1 pęczek natki pietruszki około 100-150 g tartego żółtego sera (u mnie tarta mozzarella) 1 płaska łyżeczka mąki pszennej mielona papryka słodka mielona papryka ostra sól, pieprz, cukier olej Oczyszczone mięso kroimy w kostkę. W prosty i szybki sposób można wrzucić coś do brzuszka;) 500 g piersi kurczaka lub udek bez skóry i kości 300 g pieczarek 2 cebule 1 ząbek czosnku 1-2 łyżki octu balsamicznego 1/2 szkl. Odstawiamy na około 30 minut do lodówki, po czym smażymy na rozgrzanej na patelni niewielkiej ilości oleju. Na patelnię po smażeniu mięsa wrzucamy cebulę (w razie potrzeby uzupełniamy olej). Proponuję nie kombinować zbyt wiele, tylko postawić na znane połączenie mięsa z pieczarkami. Następnie wlewamy bulion z rozrobioną w nim niewielką ilością mąki. Na patelnię dodajemy mięso, podgrzewamy 2-3 minuty. Udostępnij Zapisz Filet z kurczaka w lodówce i brak pomysłu jak go przygotować? Wlewamy ocet balsamiczny, dodajemy około 1 łyżeczkę cukru. Oprószamy mieloną papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem, mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/11/19/kurczak-z-patelni-z-pieczarkami-balsamiczna-cebula-oraz-serem/