Muffinki jajeczne z pomidorami i oliwkami. Babeczki jajeczne bez mąki.

Joanna
Śniadania
16.11.2019 6:40
Muffinki jajeczne z pomidorami i oliwkami. Babeczki jajeczne bez mąki.

Składniki jakie będą nam potrzebne: – 6 jajek – 1 mała cebula – 20 pomidorków koktajlowych – sól, pieprz – curry – ¼ szklanki czarnych oliwek – kilka gałązek natki pietruszki Pomidory i cebulę kroimy drobno. W skład pomidora wchodzą również: potas, magnez, wapń, żelazo, fosfor, miedź, mangan, kobalt, sód, cynk, jod, fluor. Na nasze szczęście ten pogląd się zmienił i dietetycy są zgodni, że jajko posiada wiele wartości odżywczych i warto je jeść. Składniki odżywcze zawarte w jajku wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu i przyczyniają do dobrego stanu zdrowia. Składniki mineralne to: chlor, cynk, fosfor, żelazo, cynk, siarka, selen, miedź, magnez, jod. Oliwki to skarb kuchni śródziemnomorskiej, wspomagają trawienie, są niskokaloryczne. W szybkim tempie mamy smaczne i zdrowe śniadanie, które da nam energię na cały dzień. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Muffinki jajeczne z pomidorami i oliwkami. Opóźniają procesy starzenia się organizmu, są silnym antyoksydantem, dzięki czemu chroni komórki przed wolnymi rodnikami. Każdy z nas powinien znać chociaż jeden przepis na babeczki jajeczne. Kwas oleinowy, który występuje w oliwkach posiada właściwości antynowotworowe i chroni przed chorobami układu krążenia. Zawarta w jajku luteina ma wpływ na poprawę naszego widzenia. Te muffinki jajeczne nadziewane są pomidorami, oliwkami, cebulą i natką pietruszki. Jajka do niedawna sądzono, że jajka są niezbyt zdrowe i nie powinno się ich często spożywać. Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Mieszamy. Foremkę do babeczek smarujemy tłuszczem i umieszczamy w nich masę jajeczną z warzywami. Wyśmienicie smakują i są bogate w wartości odżywcze. W skład pomidora wchodzi również kwas foliowy i szczawiowy. Jest to szybkie i łatwe śniadanie, przekąska lub poczęstunek, które zapewniają zdrowe połączenie tłuszczów i białka. Muffinki jajeczne z pomidorami i oliwkami. Składniki mineralne to: potas, żelazo, fosfor, miedź, sód, wapń, magnez. Muffinki jajeczne błyskawiczne w przygotowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowystyljoanny.pl/muffinki-jajeczne-z-pomidorami-i-oliwkami-babeczki-jajeczne-bez-maki/