Czekolada matcha

Mikołaj
Ciasta
15.11.2019 14:36
Czekolada matcha

Ich plantacje położone są głęboko w górach prefektury Shizuoka, 130 km na pd-zach od góry Fuji, na obszarach otoczonych lasami i innymi plantacjami ekologicznymi. Gotową czekoladę odkładamy w temperaturę pokojową na 3-4 godziny, by stwardniała, a następnie kroimy, lub łamiemy w nieregularne kształty. Osada Tea Japan to producent z ponad 30-letnim doświadczeniem w produkcji i uprawie herbaty ekologicznej, dlatego jeżeli zależy nam na najwyższej jakości produktów lepiej trafić nie można. Składniki: 200g białej czekolady 2 płaskie łyżeczki herbaty matcha Dowolne składniki do posypania na wierzch (w moim przypadku są to migdały) 🙂 Pierwszym czynnikiem dla którego powinniśmy często ją pić jest fakt, że matcha jest skarbnicą antyoksydantów, czyli substancji, które mogą zapobiec rozwojowi nowotworów oraz chorób układu krążenia. Charakteryzuje się ona także wysokim stężeniem katechin, które odpowiadają za działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe w naszym organizmie, a także wzmacnia układ odpornościowy. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Tym razem przedstawię przepis na czekoladę matcha z dodatkiem migdałów. Ma również działania odchudzające dzięki dużej zawartości katechin, kofeiny i L-teaniny, czego dowodzą badania przeprowadzone w 2004 roku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aletorcik.pl/czekolada-matcha/