Jesienna Tarta z Gruszką i Kremem z Mascarpone

Joanna
Desery
04.11.2019 3:46
Jesienna Tarta z Gruszką i Kremem z Mascarpone

- Wyjmujemy z piekarnika czekamy 15 min, aż ciasto ostygnie, następnie nakładamy krem z mascarpone i upieczone gruszki Kremowy Krem z Mascarpone 226g serka mascarpone 1 -2 łyżki jogurtu greckiego 2% Mniej niż ¼ filiżanki cukru Sok z ½ cytryny Zapach waniliowy - Za pomocą miksera mieszamy wszystkie składniki po to aby uzyskać aksamitną konsystencje. Gruszki Karmelizowane 1-2 gruszki dowolne ( Ja użyłam Bosc) Gruszki to lekko słodki owoc, bogaty w błonnik i naturalny cukier alkoholowy – sorbitol – dzięki nim owoc gruszki może mieć właściwości przeczyszczające tak samo jak suszone śliwki. Ciasto 1 ¼ filiżanki mąki ½ filiżanki masła ½ filiżanki orzechów pekan lub innych dowolnych orzechów/nasion Mniej niż ¼ filiżanki cukru 1 jajko Odrobina soli - Do food procesora dodajemy mąkę, cukier, sól i orzechy. Odrobina cukru Odrobina imbiru - Na patelni rozpuszczamy masło; dodajemy pokrojone w talarki gruszki – lekko podsmażamy. Tarta zawiera orzechy pekan są one źródłem nienasyconych tłuszczów, błonnika , witaminy E , jak również magnezu i fosforu. Dodajemy cukier po to aby uzyskać karmelizowany owoc. - Dodajemy jajko i mieszamy pulsując do czasu, aż składniki się wymieszają.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.com/2019/11/04/jesienna-tarta-z-gruszka-i-serkiem-mascarpone/